استان «گلساران» در نوبت صحن علنی مجلس/ نصف جهان؛ نصف می شود؟!


با تصویب طرح تشکیل استان گلساران در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، تأسیس استان جدید به مرکزیت کاشان با تفکیک از استان اصفهان در نوبت صحن مجلس قرار گرفت.تعیین حدود استان جدید به مصوبه هیئت وزیران واگذار شده است.

🔶در صورت تصویب این طرح در صحن علنی و موافقت شورای نگهبان، شهرستان های کاشان، آران و بیدگل، نطنز، خوانسار، گلپایگان و میمه(قرار است به شهرستان تبدیل ‌شود) از استان اصفهان، دلیجان و نراق از استان مرکزی جدا خواهند شد و شهرستان های استان گلساران را تشکیل خواهند داد.

🔶طرح تشکیل استانی مستقل متشکل از تعدادی از شهرستان های استان اصفهان با نام «استان اصفهان شمالی» برای نخستین بار در ۲۰ اسفند سال ۱۳۹۷ با پیگیری ساداتی نژاد نماینده وقت کاشان و آران و بیدگل در مجلس و با امضای ۳۳ تن از نمایندگان وقت مجلس مطرح شد.

🔶در این طرح اعلام شد نظر به وسعت جغرافیایی و تعداد زیاد شهرستان‌های استان اصفهان و مسافت بین شهرستان‌ها با مرکز این استان و شرایط حاکم بر اوضاع فرهنگی و اجتماعی حاکم بر منطقه شمالی اصفهان، این طرح پیشنهاد می‌شود.

🔶کلیات این طرح در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به مخالفت مردم اصفهان و پیشنهاد نمایندگان، عنوان طرح تشکیل استان اصفهان شمالی به « استان گلساران» تغییر نام یافت و تغییراتی در شهرستان های آن ایجاد شد.

🔶این طرح در نهایت در نوبت صحن قرار گرفت، اما مجلس به ‌دلیل شیوع ویروس کرونا چند وقتی تشکیل جلسه نداد و این زمان از دست رفت. در روز پایانی مجلس دهم، استان پیشنهادی گلساران دستور دوازدهم طرح در صحن مجلس بود، اما تا دستور نهم صحن، رأی‌گیری انجام شد و فرصت رسیدن به این دستور نرسید و مجلس به کار خود پایان داد و عملا این طرح مسکوت ماند.

🔶با روی کار آمدن مجلس یازدهم، در مردادماه ۱۳۹۹ طرح تشکیل استان گلساران با امضای ۴۰ نماینده مجددا روی میز نمایندگان قرار گرفت و این طرح اعلام وصول شد.

🔶در طرح توجیهی استان گلساران آمده است: استان های بزرگ مقیاس کشور به دلیل وسعت جغرافیایی و تعداد زیاد شهرستان ها دچار یک ناکارآمدی در عملکرد می باشند.

🔶مخالفان این طرح هم مطالبه سازي براي تفکیك ساير استان ها، مغايرت با صرفه جويي در هزينه هاي عمومي كشور و گسترش تشکیلات دولت و بار مالی بسیار زیاد این طرح و مباحث سیاسی امنیتی پیرامون نظام تقسیمات کشوری را از دلایل عدم موافقت با این طرح می دانند./شبستان

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *